U bevindt zich hier: Home Werkgroepen  redactie jaarboek
volgende >>
<< vorige Pagina

Heemkundevereniging Sevenum geeft elk jaar een Jaarboek uit. Dit wordt aan de leden verstrekt bij het lidmaatschap, maar voor
belangstellenden is het te koop tijdens de openingsuren van De Spinde.

De redactie bestaat uit Nel Thijssen-Schouten, Pieter Baeten en Ruud Timmermans. Zij worden ondersteund door de Boekencommissie.
Het tegenwoordige Jaarboek is in 1987 ontstaan als Jaaroverzicht, maar door de omvang en de kwaliteit van de artikelen is in 2002 de naam
veranderd. Het boek bevat circa 100 pagina’s en sinds 2012 is de kaft in kleur.

Het Jaarboek komt uit omstreeks de Jaarvergadering in maart en bestaat uit drie delen:

•Algemene informatie over de vereniging, het bestuur, de werkgroepen en hun activiteiten in het voorgaande jaar, contacten in de regio,
        aanwinsten voor het archief en boekuitgaven.
       •Verslagen van ledenbijeenkomsten, lezingen, boekpresentaties en excursies.
       •Heemkundige bijdragen. Dit zijn artikelen, verhalen, versjes, onderzoeken, bijdragen in dialect, foto's enz. - ingezonden door leden of
        niet-leden - die betrekking hebben op Sevenum, Kronenberg en Evertsoord of die heemkundig interessant zijn.

Heemkundige bijdragen en verslagen van werkgroepen dienen half januari ter redactie te zijn. Dit kan digitaal, maar ook getypt of geschreven.
De redactie is altijd bereid de helpende hand te bieden bij de vormgeving van een artikel.

Namens de redactie:
Nel Thijssen-Schouten

Redactie-adres: hhmthijssenschouten@hetnet.nl
Molenveldweg 57, tel. 077-4672684

link naar Documentatie voor de inhouden van de jaarboeken
Redactie jaarboek